Rapport från Milanomässan

Jag är nyss hemkommen från Milanomässan som jag, tillsammans med Frida, har besökt i tre dagar. Som trogen Formex-besökare fascineras man vid första anblicken av hur mycket större mässan är än själva mässhallarna. Hela staden fylls av aktiviteter, mingel, happenings och härlig kontinental stämning. Överallt är det mycket besökare, utställare och intryck. Det mesta händer ute på stan. Fina innergårdar, häftiga kyrkbyggnader och trendiga butiker blir dessa dagar utställningsplatser. En centrerad utställningsarena är Zona Tortona som man måste besöka.

Intrycken är många och det är svårt att samla dem. Montrarna var antingen väldigt svarta eller väldigt vita. Sen fanns hela färgspektrat representerat hos andra likt en härlig karamellmix. Naturliga träslag på möbler i alla dess former fanns det gott om och gick hand i hand med eco-trenden. Eco har varit i ropet länge men jag upplevde det tydligare än någonsin. Fokus på miljövänliga material och återvinning. Många miljöer var också slarvigt uppställda likt "studios in action" som konstnären lämnat sekunderna innan. Kul och annorlunda! Det fotorealistiska var också väldigt påtagligt i många miljöer. Svenska designgruppen Front hade många produkter i detta tema, till exempel soffor för Moroso med tryck av slarvigt draperade tyger. Snyggt! Den fotorealistiska trenden ligger nära en illusionstrend som också syntes lite här och där. Spana bland annat i de söta "mormorskopparna" där man kan hitta andra motiv om man tittar närmare. Det fanns också en känsla av det "icke-perfekta" i många produkter som till exempel slitna mattor och tapeter.


Ciao!

Lovisa.

Foton:

1) Salone Internationale del Mobile, 2) Zona Tortona, 3) Vitt, vitt, vitt, 4) Glada färger 5) Studio-känsla 6) Fronts fotodraperade soffa, 7) Pallar med olika träslag, 8) Koppar med överraskande motiv.


Kommentarer
Postat av: Inspirera Mera

Åhh så underbart ni verkar ha haft det! Härligt att få ta del av era rapporter därifrån.

Kram Sandra

Postat av: Lindgren

Ni ser ut och trivas som fisken i vattnet ,, Handen i handsken osv. .. :)

2009-05-01 @ 08:35:20
URL: http://www.freeminds.se
Postat av: Hanna

Vad sägs om gratis mat? På den här sidan kan du samla ihop pengar som du kan lösa in till presentkort hos Ica, Willys, Hemköp och Lidl, och som bekant är det inte bara mat man kan köpa i de affärerna. På Ica Maxi exempelvis så finns det ett ganska stort utbud av hud och hårvård, och även en del smink! Du samlar lätt ihop poäng (räknat i pengar på sidan) genom att delta i tävlingar, bli medlem kostnadsfritt på olika sidor, ta del av olika erbjudanden och värva vänner. Dessutom har ni chans att vinna 500 kr varje vecka! Kopiera HELA den nedanstående länken när ni blir medlemmar!

signup&memberIDX=50475" rel="nofollow">http://www.free-food.se/default.asp?Action=memberssignup&memberIDX=50475

2009-05-03 @ 11:38:25
URL: http://gratisbesatt.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh så mycket fint & inspirerande! Hade gärna åkt med dit jag också. :)

2009-05-03 @ 12:49:32
URL: http://lionfish.blogg.se/
Postat av: Eveliina

Ser ut att ha varit underbart roligt. Hade varit rena drömmen att åka på ett form expo för mig, speciellt eftersom att jag är helt kär i italiensk design...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback